2310 239777 [email protected]

DP-HEARING-ΑΚΟΗ

Ακοή – Πώς Ακούμε

Τα αυτιά μας είναι όργανα που λαμβάνουν σήματα από διαφορετικές κατευθύνσεις. Μέσα από σύνθετες διεργασίες που γίνονται από τα όργανα του αυτιού (ακουστικό κανάλι, τύμπανο, κοχλίας, ακουστικό νεύρο) τα σήματα αυτά επεξεργάζονται και στέλνονται στον εγκέφαλο για ερμηνεία. Συνεπώς, για να ακούμε καλά πρέπει και τα δύο μας αυτιά να είναι πλήρως λειτουργικά. Tι συμβαίνει όμως όταν αυτό δεν ισχύει?

Ακοή με δύο ακουστικά

Βαρηκοΐα και λύση

Βαρηκοΐα είναι η δυσλειτουργία της ακοής. Είναι ένα σύνηθες πρόβλημα που μπορεί να εμφανιστεί σε όλες τις ηλικίες με μεγαλύτερη συχνότητα στους ηλικιωμένους.

Διακρίνεται σε δύο κατηγορίες:
1. Βαρηκοΐα αγωγιμότητας: Είναι η βαρηκοΐα που αφορά βλάβη του συστήματος μεταφοράς του ήχου.
2. Νευροαισθητήρια βαρηκοΐα: Είναι η βαρηκοΐα που αφορά πρόβλημα στο έσω αυτί ή στο ακουστικό νεύρο.

Η τεχνολογία μπορεί πλέον να δώσει τη λύση στις περισσότερες περιπτώσεις απώλειας ακοής. Τα νέας γενιάς “state of the art” ακουστικά βαρηκοΐας μπορούν να προσαρμοστούν για να ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες του τρόπου ζωής του χρήστη και να βελτιώσουν σε θεαματικό βαθμό την ποιότητα ζωής του. Οι άνθρωποι με βαρηκοΐα που τα χρησιμοποιούν μπορούν ξανά να επικοινωνήσουν άνετα και να συμμετέχουν ενεργά σε κάθε δραστηριότητα.

IMG_0008
blank

Ακοή με ΔΥΟ ΑΥΤΙΑ

Το κέντρο ακοής του εγκεφάλου βασίζεται σε δύο ανεξάρτητα μικρόφωνα, τα αυτιά μας . Όταν λειτουργεί το ένα από τα δυο υπάρχει δυσκολία στον εντοπισμό της διεύθυνσης, του ήχου. Για αυτό  συχνά σε θορυβώδες περιβάλλον , υπάρχει δυσκολία στην κατανόηση της ομιλίας μια και το ακουστικό ερέθισμα  δεν επεξεργάζεται ισορροπημένα.

Με δυο αυτιά, επιτυγχάνουμε ακρόαση  με λιγότερη προσπάθεια ,πιο ευχάριστη και συγχρόνως με καλύτερη διευκρίνιση της ομιλίας στο θόρυβο. 

Σε άτομα όπου έχει διαγνωστεί βαρηκοΐα και στα δυο αυτιά, η εφαρμογή δύο ακουστικών είναι η λύση για την απόλυτη προσέγγιση της πραγματικής ακοής.

Το αποτέλεσμα;
Περισσότερη αυτοπεποίθηση και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Εμβοές

Εμβοή ονομάζουμε το θόρυβο που ακούει κανείς στο αυτί του χωρίς όμως στην πραγματικότητα να υπάρχει κάποια πηγή ήχου. Ο θόρυβος αυτός διαφέρει από άτομο σε άτομο ως προς την χροιά ή την ένταση του και μοιάζει με σφύριγμα ή φύσημα .

Στη διάρκεια της ημέρας οι εμβοές δεν είναι ιδιαίτερα αντιληπτές, καθώς ο θόρυβος του περιβάλλοντος τις καλύπτει. Το βράδυ όμως που το περιβάλλον είναι ήσυχο, γίνονται ιδιαίτερα ενοχλητικές και συχνά ανυπόφορες. Η εφαρμογή ακουστικού που διαθέτει προγράμματα διαχείρισης εμβοών, μπορεί να βοηθήσει τους πάσχοντες βελτιώνοντας αρκετά την κατάσταση και υποστηρίζοντας αποτελεσματικά την θεραπεία που θα υποδείξει ο ΩΡΛ ιατρός.

Τα προγράμματα αυτά, παρέχουν ένα χαλαρωτικό ηχητικό υπόβαθρο που αντισταθμίζει τους θορύβους των εμβοών και απαλλάσσει τους χρήστες από τις δυσάρεστες επιδράσεις τους. Οι εξειδικευμένοι ακοοπροθετιστές μας έχουν εκπαιδευτεί στην αντιμετώπιση των εμβοών για να επιτυγχάνουν την καλύτερη δυνατή ρύθμιση αναλόγως της περίπτωσης.

blank

Το Νέο μας Άρθρο σε Περιοδικό Υγείας

Προβλήματα Ακοής:
Η σύγχρονη τεχνολογία δίνει τη λύση

Στο πρότυπο κέντρο εφαρμογής ακουστικών βαρηκοΐας Θεσσαλονίκης «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Δ.» βασική μας μέριμνα είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας βελτιωμένη ποιότητα ζωής. Με υπευθυνότητα και τεχνογνωσία, βρίσκουμε μαζί σας την καλύτερη λύση για να μπορείτε να απολαμβάνετε την επικοινωνία.

Η Δέσποινα Παπανικολάου, επικεφαλής της εταιρείας και ακοοπροθετίστρια εδώ και 21 χρόνια, δίνει απαντήσεις στα βασικά ερωτήματα για την ακοή και τα ακουστικά βαρηκοΐας.

blank
blank

1. Αντιμετωπίζεται η βαρηκοΐα;

Η τεχνολογία μπορεί πλέον να δώσει τη λύση στις περισσότερες περιπτώσεις απώλειας ακοής. Τα νέας γενιάς “state of the art” ακουστικά βαρηκοΐας μπορούν να προσαρμοστούν για να ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες του τρόπου ζωής του χρήστη και να βελτιώσουν σε θεαματικό βαθμό την ποιότητα ζωής του. Οι άνθρωποι με βαρηκοΐα που τα χρησιμοποιούν μπορούν ξανά να επικοινωνήσουν άνετα και να συμμετέχουν ενεργά σε κάθε δραστηριότητα.

blank

2. Πόσο σημαντική είναι η έγκαιρη διάγνωση της βαρηκοΐας στα παιδιά;

Είναι ζωτικής σημασίας. Στα παιδιά, η άρτια λειτουργία της ακοής, ιδίως κατά τα πρώτα χρόνια, είναι απαραίτητη για την ευνοϊκή εξέλιξη του κεντρικού νευρικού ακουστικού συστήματος ως προς τη διάκριση των ήχων και την ακουστική μνήμη. Η ομιλία είναι από τις βασικότερες ικανότητες που πρέπει να αναπτύξουν και αποτελεί προϋπόθεση, ώστε να μπορούν να επικοινωνούν. Όσο μεγαλύτερη είναι η βαρηκοΐα ενός παιδιού, τόσο μεγαλύτερη είναι η αδυναμία του να κατανοήσει το περιβάλλον, με συνέπεια να μην προάγεται η κοινωνική και μαθησιακή του εξέλιξη.

Η έγκαιρη διάγνωση της απώλειας ακοής και η άμεση εφαρμογή των κατάλληλων ακουστικών βαρηκοΐας υποστηρίζει τη βελτίωση της ακουστικής ικανότητας και συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του λόγου. Το παιδί αποκτά ίσες ευκαιρίες στο να κατακτήσει γνώσεις και να αποκτήσει δεξιότητες που θα το βοηθήσουν να χτίσει το μέλλον του.

 

blank
blank

3.Πώς επιλέγουμε το κατάλληλο ακουστικό βαρηκοΐας;

Η σωστή επιλογή του ακουστικού βαρηκοΐας απαιτεί έρευνα, λεπτομερή ενημέρωση και συνεργασία με τον ειδικό ακοοπροθετιστή μας. Ιδανική είναι η λύση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του χρήστη. Οι παράγοντες που καθορίζουν την επιλογή είναι πολλοί: ο βαθμός βαρηκοΐας, ο τύπος και η τεχνολογία που χρησιμοποιείται, η διακριτική εφαρμογή και φυσικά η τιμή του κάθε ακουστικού. Ορίζοντας λοιπόν τις προτεραιότητες και τις προσδοκίες σας, θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το ακουστικό βοήθημα που σας ταιριάζει.

Ακούω Καλά Επικοινωνώ και Απολαμβάνω τη Ζωή!

Contact info

Κατάστημα Θεσσαλονίκης:
Αγ. Σοφίας 17, 8ος όροφος

Υποκατάστημα Γρεβενών:
Πλ. Αιμιλιανού 3, Γρεβενά

Τηλέφωνο: 2310 239777

dp-hearing-logo

Ωράριο

ΔΕΥΤΕΡΑ: 09:00 – 14:30
ΤΡΙΤΗ: 09:00 – 14:00 /17:30 – 20:30
ΤΕΤΑΡΤΗ: 09:00 – 14:30
ΠΕΜΠΤΗ: 09:00 – 14:00 /17:30 – 20:30
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 09:00 – 14:00 /17:30 – 20:30
ΣΑΒΒΑΤΟ: 09:00 – 13:30

* Τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούνιο - Ιούλιο - Αύγουστο, το κατάστημά μας δε θα είναι ανοικτό τα Σάββατα.

blank blank

LET'S SOCIALIZE